ЛИОФИЛИЗИРАНИ МАЛИНИ

 

Едни от най-ароматните летни плодове, малините имат само 5 г нетни въглехидрати на 100 г плод и са сред най-подходящите плодове за кето режим на хранене. Малините са много богати на витамин С, манган и витамин К. Всичките им полезни витамини и минерали се запазват при процеса на лиофилизиране. Този процес на изсушаване отнема само водата от плодовете, но засилва интензитета на вкуса им. Така леко тръпчивата сладост на малините е още по-завладяваща.

ЛИОФИЛИЗИРАНИ ЯГОДИ

 

Едни от най-любимите плодове, ягодите имат само 6 г нетни въглехидрати на 100 г плод и са сред подходящите плодове за кето режим на хранене. Ягодите са много богати на витамин С, манган и фолат (витамин В9). Всичките им полезни витамини и минерали се запазват при процеса на лиофилизиране. Този процес на изсушаване отнема само водата от плодовете, но засилва интензитета на вкуса им. Така любимата сладост на ягодите е още по-ароматна.

ЛИОФИЛИЗИРАНИ БОРОВИНКИ

 

Боровинките са сред плодовете с най-много антиоксиданти и полезни нутриенти. Позволени са при кето режим на хранене, но имат 10 г нетни въглехидрати на 100 г плод и трябва да внимаваме с количеството. Боровинките са много богати на витамин К, манган и витамин С. Всичките им полезни витамини и минерали се запазват при процеса на лиофилизиране. Този процес на изсушаване отнема само водата от плодовете, но засилва интензитета на вкуса им. Така лятната сладост на боровинките е още по-сладка.

СУШЕНИ БРОКОЛИ

 

Броколите са сред най-полезните зеленчуци и неизменна част от кето менюто със своите само 4 г нетни въглехидрати на 100 г зеленчук. Броколите са много богати на витамин К, витамин С, витамин А, фолат (витамин В9), витамин В6, манган и калий. Специалният процес на изсушаване запазва голяма част от нутриентите им. Специфичният им вкус е омекотен в нашите мъфини, за да се превърнат в любима закуска и на децата

ЛИОФИЛИЗИРАНО СИРЕНЕ ГАУДА

 

Узрялата гауда, както и другите твърди сирена, е неизменна част от кето режим на хранене със своите високи нива на мазнини и само 2 г нетни въглехидрати на 100 г сирене. Гаудата е богата на калций, витамин В12, цинк и фосфор. Всичките полезни витамини и минерали се запазват при процеса на лиофилизиране. Този процес на изсушаване отнема влагата от сирената, ако има такава, и засилва интензитета на вкуса им. Узрялата гауда е с богат, леко ядков и леко карамелен вкус.

ОРЕХИ

 

Орехите са едни от най-полезните ядки, наричани често дори и супер храна. Формата им и високите нива на Омега 3 мазнини ги определят като "храна за мозъка". Както повечето ядки, орехите са част от кето режим на хранене заради високите нива на полезни мазнини. Имат 7 г нетни въглехидрати на 100 г орехи. Орехите са много богати на манган, мед, магнезий и фосфор. В нашите мъфини ги съчетаваме с ароматно кафе в една неустоима комбинация.

БАДЕМОВО БРАШНО

 

Бадемовото брашно е вкусен, полезен и нисковъглехидратен заместител на стандартните брашна. Представлява смлени бланширани бадеми. Средната стойност на нетните въглехидрати е 4 г на 100 г брашно. Бадемите са сред най-любимите и най-здравословните ядки. Те са много богати на витамин Е, манган, магнезий, рибофлавин, фосфор и мед. 

КОКОСОВО БРАШНО

 

Кокосовото брашно е вкусен и полезен заместител на стандартните брашна. Представлява изсушена и смляна бялата сърцевина на кокосовите орехи. Кокосовото брашно е нисковъглехидратно и може да бъде част от кето режим на хранене. Но средната стойност на нетните въглехидрати е 21 г на 100 г брашно, затова трябва да се използва много внимателно и балансирано в режима. Кокосовото брашно е много богато на здравословни мазнини, фибри и желязо.

ЕРИТРИТОЛ

 

Еритритолът е захарен алкохол, който се намира естествено в малки количества в някои плодове и ферментирали напитки. Много качествен заместител на захарта, защото не повишава кръвната захар и инсулина. Еритритолът не се усвоява от организма, затова често се изписва и като без калории. По тази причина при изчисляването на нетните въглехидрати той се вади от общите въглехидрати.

Еритритолът за кулинарни цели най-често се произвежда чрез ферментация на простите захари в царевица. В нашите продукти използваме еритритол със сертификат за не-ГМО (NON-GMO) произход.

ГЛУТЕНОВ ПРОТЕИН

 

Глутеновият протеин е естественият протеин, който се намира в пшеницата.  Пшеницата се дехидратира, което активира глутеновият протеин в нея и след това се обработва, за да остане само той и да се премахнат другите съставки. Тогава се изсушава и се смила на брашно. Прави тестото за печене пухкаво и еластично.

Глутеновият протеин е подходящ за кето режим на хранене с ниските си нива на въглехидрати и високи нива на протеин. Но не е подходящ за безглутенов режим на хранене.

Глутеновият протеин е богат на фосфор, както и на микро минералите желязо и селен.

Повече за глутеновия протеин можете да прочетете тук.

Не са мъфини и палачинки😉, но използваме  „Бисквитки“ в нашия онлайн магазин. Можете да научите повече в нашата Политика за поверителност и нашата Политика за Бисквитки.